Meditatie

in groep of individueel

voor wie wil kennismaken met Zijnsgeoriënteerde meditatie

Ontdek de rijkdom van Zijn

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de School voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je verwijlt in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans ‘grijpend’ naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie
Meditatie in Beweging

Zijnsgeoriënteerde meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf.

“Ik had al ervaring met mindfulnessmeditatie dus was benieuwd naar deze Zijnsgeoriënteerde vorm van meditatie. Het bleek een geschenk te zijn. Ik heb er volop van genoten: van het tijd maken, het connecteren met mezelf, het rusten in zijn. Ook de locatie is schitterend, met de grote raampartijen en het zicht op de tuin en de vogeltjes. Het was een vervullende ervaring die het besef van de noodzaak voor verstilling nog vergroot heeft, en dus ga ik ook de vervolgcursus volgen. Ondanks dat, maar ook omdát mijn leven erg druk is.
Els is een zachte en professionele begeleider die de kennis en wijsheid van Hans Knibbe zichtbaar en voelbaar uitdraagt. Ik beveel haar dus met vertrouwen en plezier aan.”
Ann Ceulemans

 

“Ik wist niet wat Zijnsgeoriënteerde meditatie was of wat het betekende, maar ‘verbonden zijn met jezelf’ was voor mij een niet loslatende gedachte. Ik wilde er meer over weten, er meer over voelen en ik had het nodig in deze zo snel veranderende maatschappij. Heel onzeker zette ik mijn eerste stappen in de meditatie, tezamen met nog enkele enthousiastelingen en vooral met warme kracht Els erbij.
Wat een fijne ervaring! Ik leerde de rust in mezelf op te zoeken en leer me te waarderen en lief te hebben op een ongedwongen, ongeremde manier. Het sterkt me in mijn werk en het heeft me geholpen in mijn sollicitatiegesprek. Mezelf als waardevol mogen ervaren is het mooiste geschenk ooit aan mezelf gegeven.”
Geertje  

Wat kun je verwachten?

Op woensdag 4 september start opnieuw een introductie groepscursus Zijnsgeoriënteerde meditatie.                                     

In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten van 1,5 uur stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens zijnsgeoriënteerde principes.

In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel welbevinden opbouwt als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.           

De meditatievormen worden uitgelegd, verkend en geoefend. Thuis mediteer je met door Els ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent, merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn.

Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

Individuele meditatiecursus – 6 lessen

Passen deze momenten jou niet of wil je liever individueel leren mediteren? Dan is de individuele meditatiecursus iets voor jou!               

In 6 lessen van 75 minuten leer je stap per stap de verschillende aspecten van Zijnsgeoriënteerde meditatie en beoefenen we dit samen.

Omdat je persoonlijk en op maat gesneden advies krijgt en thuis het geleerde ook dagelijks inoefent (o.a. met behulp van de geluidsopnames van de lessen), beschik je na de cursus over alle tools om zelfstandig verder te blijven mediteren op een manier die bij jou past en die je vreugde en rust brengt, waardoor het een blijvende en dierbare gewoonte wordt.

Jouw investering bedraagt 320 euro en je mediteert ook dagelijks 10 tot 20 minuten.  

Je kan de cursus ook samen met je partner, vriend of vriendin volgen voor de prijs van 420 euro.

Locatie

Adres

Zwemdoklei 5
2930 Brasschaat

Rijkdom is alleen te vinden op de plek waar je nu bent

Praktische informatie

Data nieuwe cursus

Woendagvoormiddag van 9.30 tot 11 uur

proefles: 4 september

18 en 25 september, 2, 16 en 23 oktober, 6 en 27 november en evt. 4 december 

Data lopende cursus donderdagavond: 25 april, 2, 16, 23 en 30 mei, 6, 13, en 20 juni 

Tarieven

  • € 20,- voor de proefles op 4 september 
  • € 165,- voor de groepscursus
  • € 320,- voor de individuele cursus
  • € 420,- voor de cursus in duo

Locatie

Overige informatie

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Inschrijven

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven voor de introductiecursus Zijnsgeoriënteerde meditatie.

Zitten in Zijn

Meer lezen? Bestel het boek ‘Zitten in Zijn’ van Hans Knibbe