Individuele begeleiding

Over individuele begeleiding

Wil je leven wie je écht bent? Of wil je met een open, liefdevolle en heldere blik onderzoeken waar je mee worstelt? Onderzoeken waar het je echt om gaat en waar nodig een nieuwe koers inslaan? Heb je behoefte aan verdiepende relaties of wil je je huidige relaties anders vormgeven? Wil je minder geleefd worden door stress of spanningen en zelf aan het roer staan? Wil je meer vrijheid, genieten en geluk in je leven?

Als je besluit je leven te willen leiden vanuit wat voor jou klopt, vanuit heelheid, vrijheid en openheid, dan is het soms nodig om wat langer stil te staan bij bepaalde patronen of issues die spelen in je leven. Je kan hiervoor individuele begeleiding bij mij volgen.

In de sessies leer ik je om losser en vrijer te komen van je patronen en gewoonten en vanuit een nieuw perspectief te ontdekken hoe je je leven vorm wilt geven. Er is immers een dimensie in jou die volledig vrij en onbeschadigd is. Deze dimensie is in ieder van ons aanwezig, omdat het simpelweg onze natuurlijke, stralende aard is. Het belangrijkste uitgangspunt in mijn begeleiding is dan ook jou daarmee kennis te laten maken en je te leren om in die oorspronkelijke, vrije aard te rusten. Van daaruit kan je zien wie je daadwerkelijk bent en wat je echt wilt. Tevens besteden we aandacht aan de integratie van nieuwe inzichten en vaardigheden in je leven, zodat je op een voor jouw passende manier je leven vorm kan geven in relaties, werk et cetera.

Werkwijze

Voel je je aangesproken, contacteer me dan zodat we een eerste, verkennend gesprek kunnen plannen. Je kan dan je hulpvraag toelichten en voelen of je een klik met me hebt. Ik zal mijn werkwijze verder verduidelijken en nagaan of ik je ook daadwerkelijk kan helpen met je vraag. Als we verder op pad gaan, dan bepalen we samen de doelstellingen.

Na het verkenningsgesprek volgt een traject, waarin we gesprekken hebben van 1 uur. Voorafgaand aan de gesprekken vraag ik je een voorbereiding op te sturen die we bespreken tijdens de sessies. Na een zestal sessies bespreken we hoe je vindt dat het vordert zodat we steeds op dezelfde lijn blijven werken.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende Zijnsgeoriënteerde werkvormen zoals begeleid zelfonderzoek, meditatie, visualisatie en lichaamswerk. Ik zal je na een aantal sessies ook vragen om thuis zelf meditatie te beoefenen ter ondersteuning van de begeleiding.

Anne

‘Ik volgde al een tijdje de groepssessies van de zijnsgeörienteerde meditatiecursus toen naar boven kwam dat ik met mijn verleden, de relatie met mijn ouders en mijn werksituatie worstelde.  In de groepssessies was er geen ruimte om hier dieper op in te gaan en ik overwoog om individuele begeleiding te volgen bij Els.
Tijdens het intakegesprek werd duidelijk dat de situatie uit mijn verleden een enorme impact had op mijn zelfbeeld en sociale contacten en nog steeds bepalend was in mijn huidige relaties.
Wat me enorm geholpen heeft, is dat Els me deed inzien dat wat me overkwam als jong meisje heel erg was en dat ik toen niet opgevangen en begeleid werd zoals het zou moeten.  Die erkenning was heel belangrijk voor mij. Het heeft me doen inzien dat de manier waarop ik met mijn ouders (vooral dan mijn moeder) omging en de constante schuldgevoelens omdat ‘het nooit genoeg was’ hier hun oorsprong vonden. Met visualisatie, meditatie, oefeningen en vooral veel praten ben ik dichter bij mezelf gekomen.
Ik vind nu ook de kracht in mezelf om dicht bij mezelf te blijven in alles wat ik doe. Zonder de ondersteuning en begeleiding van Els was me dit niet gelukt.  Het was een leerproces, soms best confronterend, maar altijd in een milde, zachte en warme context.  En soms dwaal ik terug een beetje af door de beslommeringen in het dagelijkse leven. Er is echter altijd een moment dat ik dit besef en mezelf terug laat stilstaan bij wat ik geleerd heb tijdens de individuele begeleiding.’

Een individuele sessie duurt 60 minuten en kost je 80 euro. Inbegrepen in de prijs zijn de extra 30 minuten die ik neem ter voorbereiding van iedere sessie en om achteraf notities te maken. Ik vind het immers belangrijk om niet enkel een luisterend oor te zijn, maar wil ook tijd nemen om afstemmend op jou na te denken over wat er op een diepere laag speelt en wat jij nodig hebt op dit moment in je leven.

Het is niet mijn intentie om je te begeleiden als arts en bijvoorbeeld medicatie voor te schrijven of arbeidsonbekwaamheid. Wel overleg ik graag, indien gewenst, met je huisarts of andere hulpverleners.

Mijn praktijk te Brasschaat is bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf halte ‘Boskapellei- Brasschaat’ (lijn 650 en 730) is het 15 minuten wandelen en vanaf treinstation ‘Sint-Mariaburg’ is het 25 minuten wandelen. Je auto parkeer je bij voorkeur op de gratis parking op 5 minuten wandelafstand, maar indien je minder mobiel bent, kan je voor de praktijk parkeren.

Je kan bij me terecht van maandag tot en met vrijdag.

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan zeker contact met me op via het contactformulier, mail of telefoon.  Ik streef ernaar je binnen de 3 werkdagen te antwoorden.

Vera

Al heel mijn leven worstelde ik met mezelf. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik besefte dat het terug gaat tot mijn kinderjaren. Ik zocht hulp in de kabbala, bij de Maya’s en de Tolteken, maar na het overlijden van mijn moeder liep ik vast en zag geen uitweg meer.
Toen kwam Els op mijn pad en koos ik voor individuele begeleiding bij haar. Op een zachte, liefdevolle manier legde zij de vinger op de zere plekken. Met haar dichtbij in meditatie en visualisatie kon ik de confrontatie aangaan en langzaam gingen deuren en sloten open, vielen verdwaalde puzzelstukjes op hun plaats. 
Ik kan nu dichter bij mezelf komen en blijven, en ik vind ook de moed en de kracht om voor mezelf te kiezen. Ik weet dat alles er is en ook altijd geweest is. Dankzij de begeleiding bij Els is er meer licht in mijn leven.’

Praktische informatie

Algemene informatie

Begeleidingsdagen
Maandag t.e.m. vrijdag 

Waar?
Zwemdoklei 5 te Brasschaat

 

Tarieven

Intake:
€ 65,-

Sessie:
€ 80,-

 

Overige informatie

Op dit aanbod gelden de algemene voorwaarden. 

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kan je je aanmelden voor individuele begeleiding.