PROGRAMMA

Leerruimte Zijnsoriëntatie Brasschaat

In deze leerruimte vind je diverse cursussen, trainingen, begeleiding en workshops. Sommige trainingen zijn voor gevorderde studenten. 

Wil je meer weten over onderstaand programma? Klik dan op de link van jouw interesse. 

Heb je vragen? Neem dan contact op.

Begeleiding

In deze begeleiding leer je contact te maken met je vrije aard, die ruimer is dan je overlevingspanorama, en daar je zwaartepunt te leggen. Tegelijkertijd doe je vanuit afstemming op deze ruimere optiek psychologisch onderzoekswerk, waardoor je losser komt van alle op overleving gerichte bewegingen van je dagelijkse zelf. Op die manier kan je je leven gaan vorm geven vanuit vrijheid en openheid.

Deze vervolgbijeenkomsten op de cursus Gezonde Zelfliefde zijn bedoeld om de principes van Gezonde zelfliefde in de praktijk te brengen en verder te verdiepen.

We starten steeds met meditatie om opnieuw onze inherente liefdevolle aard naar de voorgrond te brengen. Vervolgens is er ruimte om individuele situaties in te brengen. Dit kan gaan om vragen over je meditatie beoefening of over situaties uit je dagelijks leven. De groep vormt daarbij een inspirerend vormveld.

Cursus aanbod

8 lessen / Beginner level

In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten van 1,5 uur stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens zijnsgeoriënteerde principes.

In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel welbevinden opbouwt als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.      

8 dagdelen / Beginner level

In deze cursus leer je je patronen van jezelf afkeuren en verwerpen doorbreken en jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Individuele lessen Zijnsgeoriënteerde meditatie

6 lessen / Beginner level

In deze cursus van 6 invidividuele lessen van 75 minuten leer ik je Zijnsgeoriënteerd mediteren. Je krijgt theoretische achtergrondinformatie en oefent zowel meditatie-in beweging, zitmeditatie als visualisatie. Omdat de lessen individueel zijn, krijg je alle ruimte om met jouw vragen te komen en kan ik je gericht begeleiden.

Training aanbod

7 daagse cursus / Beginner level

Deze jaartraining in samenwerking met Digna Schenk is bedoeld voor mensen die gemotiveerd zijn om zichzelf te leren kennen in hun volkomen vrije en verlichte aard, die nu al aanwezig is. Je vrije aard vorm willen geven in je dagelijkse leven is een prachtig uitgangspunt voor deze jaartraining.

De jaartraining bestaat uit zeven live bijeenkomsten en negen online meditatieavonden. Bijkomend wordt aangeraden om padbegeleiding te volgen, ter integratie van het geleerde.

Workshops

Beginner level

In deze kennismakingsworkshop krijg je een voorproefje van de cursus Gezonde Zelfliefde en vertel ik je meer over Zijnsoriëntatie.

1 daagse cursus / Beginner level

Door te vertragen en de tijd te nemen om te ontspannen in Zijn, ontdek je een natuurlijke, open dimensie in je geest die vrij is van je gewoontepatronen. Deze dag nodig ik je uit om te rusten in Zijn en om van daaruit te ontdekken hoe jij jouw vrije aard wil belichamen en wat dit van je vraagt. 

Retraite

Retraite

In het voorjaar van 2025 komt er een retraite, die Wendy Hölzken en ikzelf samen gaan begeleiden. 

Data, locatie en andere praktische informatie volgt nog.

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid.”

Hans knibbe