Meditatieavonden

op dinsdagavond - voor wie wil kennismaken met Zijnsgeoriënteerde meditatie

Ontdek de rijkdom van Zijn

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de School voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend, visualiserend.  Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je verwijlt in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans ‘grijpend’ naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie
Meditatie in Beweging

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf.

 

Wat kun je verwachten

Op 12 september 2023 start opnieuw een cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie.                                      

In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten van 1,5 uur stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens zijnsgeoriënteerde principes.

In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel welbevinden opbouwt als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.           

De meditatievormen worden uitgelegd, verkend en geoefend. Thuis mediteer je met door Els ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn.

Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

Padbegeleiding

Locatie

Adres

Zwemdoklei 5
2930 Brasschaat

“Meditatie is: je geest thuisbrengen”

Hans knibbe

Meditatie in Beweging - Horse position

Wat ga je leren?

Praktische informatie

Algemene informatie

Data
12, 19 en 26 september, 3, 17 en 24 oktober, 7 en 14 november

Dag en tijd
Dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur 

Locatie
Zwemdoklei 5                                                          2930 Brasschaat 

Tarieven

€150,- incl. btw 

Overige informatie

Op dit aanbod zijn de algemene annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Inschrijven

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven voor de meditatieavonden

Zitten in Zijn

Meer lezen? Bestel het boek ‘Zitten in Zijn’ van Hans Knibbe